Супрун хоче, аби українці не їли бутерброди з ковбасою

21:21 661

Виконуюча обов’язки міністра охорони здоров’я Уляна Супрун запевняє, що бутерброди з маслом і ковбасою – їжа нездорова, некорисна і досить дорога. Проте, на її думку, альтернатива є – це скибочка сала, чорний хліб та гірчиця, передає УНН.

“Хліб, масло, ковбаса. Звичний для багатьох сніданок, перекус, обід, підвечірок чи вечеря. Втім, такий бутерброд — їжа нездорова, некорисна і досить дорога”, – написала Супрун.

Вона наголосила, що “ковбаса, як прикро для багатьох це не було б почути — нездорова усім”.

“В ній також багато солі…

Це процесоване м’ясо — глибоко перероблений продукт, що містить домішки, зокрема, нітрит і бензпірен. Нітрити додають до ковбасних виробів, аби вони мали рожевий колір. Бензпірен потрапляє в ковбасу при копченні, і надає їй характерного запаху і канцерогенних властивостей.

Регулярне надмірне споживання процесованого м’яса збільшує ймовірність раку прямої кишки та підшлункової.

Тому радять повністю відмовитись або мінімізувати вживання процесованих м‘ясних продуктів (ковбаси чи сосисок) — не частіше 3-х разів на тиждень та не більше 50 грамів на день, якщо відмовитись важко”, – написала Супрун.

Проте вона додала, що канапка, бутерброд, сандвіч — це дійсно зручно.

“Тому якщо ви звикли до такої їжі і не хочете відмовлятися, намагайтеся частіше обирайте здоровіші варіанти:

Споживайте висівковий хліб. В ньому більше вітамінів, є клітковина, і менший глікемічний індекс. Можете обрати житній хліб — в ньому багато магнію, заліза, кальцію та вітамінів групи В.

Ковбасу можна замінити печеним м’ясом, печінковим паштетом, форшмаком або хумусом. Це якісні та безпечні джерела білка, заліза та цинку.

Додавайте овочі, яблука, зелень і коренеплоди і гриби до паштетів. Так вони міститимуть більше клітковини та вітамінів, і менше жиру.

Загрузка...

Іншими “намазками” можуть бути кисломолочний сир та зелень, фета і солодкий перець, паштети із баклажанів, чи грибів, або гарбуза та сала”, – написала вона.

За її словами, здорова альтернатива ковбасі — це скибочка сала, чорний хліб та гірчиця.

“Все ці варіанти значно корисніші і дешевші за ковбасу, та підійдуть всій родині”, – вважає Супрун.

Теги:

Джерело.
загрузка...
Додано 03.02.19 662